Lennard van Ruiven versterkt IT4Kids Raad van Advies

IT4Kids is verheugd om Lennard van Ruiven, directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB, te verwelkomen als nieuw lid van de Raad van Advies. In een interview spraken we over zijn achtergrond, zijn passie voor sport en zijn motivatie om een maatschappelijke bijdrage te leveren via IT4Kids. Lennard brengt waardevolle ervaringen en kennis mee, en een grote betrokkenheid bij sport en de ontwikkeling van kinderen.

Lennard van Ruiven woont met zijn vrouw en twee zonen in Oud-Beijerland en slaat in zijn vrije tijd graag een balletje op de padelbaan. Waarbij sport al zijn hele leven centraal staat, zowel privé als zakelijk. Als directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB houdt hij zich bezig met alles wat te maken heeft met de ontwikkeling van het voetbal voor de jeugd in Nederland. Zijn ambitie om kinderen te helpen ontwikkelen door middel van sport begon al op jonge leeftijd: “Op mijn vijftiende begon ik als voetbaltrainer voor de jongste jeugd. Sport brengt zoveel voordelen met zich mee,” vertelt hij. “Het bevordert onder andere samenwerken, zelfvertrouwen en plezier. Deze waarden draag ik graag over, niet alleen op mijn eigen kinderen, maar op alle kinderen die ik kan helpen.”

Wat houdt je werk bij de KNVB in? “In mijn functie als directeur Voetbalontwikkeling richt ik mij op diverse aspecten van de voetbalsport en werk ik aan het verbeteren en vernieuwen van het voetbal in Nederland. Dit geldt zowel in de top als de breedte van het voetballen. Daarnaast denk ik na over de toekomst van het voetbal: hoe kunnen we de sport blijven vernieuwen en ervoor zorgen dat het voor iedereen toegankelijk is, een levenlang voetballen voor iedereen.”
 
Hoewel Lennard in zijn huidige rol vaak wat verder van het veld staat, blijft de praktijk voor hem belangrijk. “Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich met plezier ontwikkelen, zowel als voetballer als persoon. Dat is uiteindelijk waar het om draait: kinderen laten ontwikkelen, op alle vlakken.”
 
Waarom heb je gekozen voor IT4Kids? “Ik heb altijd de ambitie gehad om, naast mijn werk, ook maatschappelijk iets bij te dragen. Vroeger deed ik dat bijvoorbeeld als vrijwilliger bij sportverenigingen en als trainer bij de teams van mijn zoons, maar de laatste jaren was ik op zoek naar een manier om mijn kennis en ervaring breder in te zetten. Marco Hoogerland (Raad van Advies lid van IT4Kids) en ik raakten in gesprek en toen kwam IT4Kids op mijn pad.”

De missie van IT4Kids, om zoveel mogelijk kinderen via sport een positieve ervaring te bieden, sprak hem direct aan.  Zijn ambitie en de missie van IT4Kids sluiten naadloos op elkaar aan. “Sport kan nieuwe kansen creëren en kinderen vaardigheden meegeven die ze hun hele leven meenemen. Als ik kan helpen om kinderen een positieve sportbeleving te geven, door bijvoorbeeld mijn netwerk en ervaring in de sportwereld in te zetten, dan doe ik dat graag.”

Wat hoop je te bereiken bij IT4Kids? “Met mijn ervaring en netwerk in de sportwereld hoop ik nieuwe deuren te kunnen openen, bijvoorbeeld bij amateurclubs of andere sportorganisaties. Ook vind ik het leuk om creatief mee te denken over nieuwe initiatieven. We zijn bijvoorbeeld bezig met een voetbalconcept langs sportverenigingen, om zo een positieve bijdrage te leveren aan de doelstellingen van IT4Kids.”

 “Ik hoop dat ik, vanuit een kleine rol, een waardevolle bijdrage kan leveren. IT4Kids groeit en bloeit, en als ik daar samen met het team aan kan bijdragen, dan is dat geweldig. Als teammens kijk ik ernaar uit om met iedereen samen te werken om de doelen van de stichting te realiseren.”

We zijn ontzettend blij om Lennard te verwelkomen als nieuw lid van onze Raad van Advies. We kijken ernaar uit om samen met hem de missie van IT4Kids verder te verwezenlijken!